реклама 468

събота, 14 март 2009 г.

Три пътно-транспортни произшествия

Интернет портал на град Перник



Три пътно-транспортни произшествия са регистрирани в областта през почивните дни, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. 65-годишна жена почина при катастрофа на пътя между селата Велковци и Ярджиловци. Лек автомобил “ВАЗ 2105” с държавен контролен номер А 10 18, управляван от 41-годишната Тодорка Г. от град София, се ударил в крайпътно дърво. Причината за инцидента е шофиране с несъобразена скорост. Загиналата е жителка на столицата, а работата по изясняването на случая продължава.

Инцидент е възникнал и срещу търговски комплекс “Лео” на ул.”Благой Гебрев” в квартал Изток. Там лек автомобил “Ауди-80” с държавен контролен номер РК 43 68 АК е блъснал 17-годишен младеж от Перник. Водачът на Аудито, 36-годишният Александър И. от село Студена минавал покрай спрял на спирката тролей, когато под гумите на колата му попаднал младежът. Пострадалият се опитал да пресече пътното платно пред тролейбуса и не забелязал идващата кола. В резултат на удара момчето е получило черепно-мозъчна травма и е настанено за лечение в пернишката болница.

Третият инцидент също се дължи на шофиране с превишена скорост. Той е регистриран на първоласен път-6 в района на автосервиз “Даскалово”. Славчо Й. от Брезник е шофирал лек автомобил “Хонда Акорд” с държавен контролен номер С 35 34 ТМ. Колата се е движела в посока от Перник към София, когато на пешеходната пътека е блъснала 33-годишен мъж от Перник. Пострадалият е настанен в пернишката болница с фрактура на дясна подбедрица и охлузни рани.

Трите произшествия са посетени от оперативно-следствени групи, които продължават работата за изясняването на причините, довели до инцидентите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар